Skip to content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τοματόσουπα με πλιγούρι

Σε 5 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τοματόσουπα, αλάτι και λάδι της αρεσκείας μας. Βράζουμε για 5′ σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε άλλα 5′ με το καπάκι κλειστό.

Ρύζι μπασμάτι με μανιτάρια και κουρκουμά

Σε 3 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ρύζι, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Βράζουμε για 15-20′.

Φακόρυζο πολύχρωμο

Σε 3 1/2 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι φακές, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Βράζουμε για 20-25′.

Πλιγούρι με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

Σε 2 1/2 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι πλιγούρι, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Βράζουμε για 3′ σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5-6′ με το καπάκι κλειστό.

Μαυρομάτικα με καστανό ρύζι και λεμονοπίπερο

Σε 4 1/2 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι φασόλια, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Βράζουμε για 35-45′.

Ρύζι άγριο με πορτσίνι και σαφράν

Σε 2 1/2 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ρύζι, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Σιγοβράζουμε για 15-20′ με το καπάκι κλειστό.

Πλιγούρι με μανιτάρι

Σε 2 1/2 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι πλιγούρι, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Βράζουμε για 3′ σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό καπάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε άλλα  5′ με το καπάκι κλειστό.

Τραχανόσουπα με μανιτάρι

Σε 5 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τραχανά, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Σιγοβράζουμε για 5-6′ με μισάνοιχτο καπάκι. Στη συνέχεια αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε άλλα 5′ λεπτά με το καπάκι κλειστό.

Κριθαρότο με μανιτάρι

Σε 2 φλυτζάνια νερό προσθέτουμε 1 φλυτζάνι κριθαρότο, αλάτι και λάδι κατά προτίμηση. Βράζουμε 5-6′ σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι μισάνοιχτο και ανακατεύουμε συχνά. Στη συνέχεια σβήνουμε την εστία και αφήνουμε για άλλα 3′ με το καπάκι κλειστό.